Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Barnmorskemottagning

1177 Vårdguidens e-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta mottagningen - dygnet runt. Du kan till exempel fråga, boka och omboka tid, förnya recept eller se dina läkemedel.

Kontaktuppgifter

  • Tidsbokning och återbud:  08-123 566 84
  • Telefontid:  Måndag-torsdag 08.00-11.00 och 14.00-16.00 Fredag 8.00-11.00 och 13.00-15.00
  • Öppettid:  Måndag 08.00-17.00, tisdag 08.00-18.00, onsdag 08.00-17.00, torsdag 08.00-18.00, fredag 08.00-16.00. Dag före röd dag stänger vi kl 16.00.
  • Drop in  för preventivmedel, cellprov och klamydiaodling måndag 08.00-9.00 och torsdagar 15.00-17.30
1177 Vårdguidens e-tjänster


Chefbarnmorska Sofie Låftman.

Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Vill du kontakta din vårdgivare elektroniskt ber vi dig använda 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Visa fler kontaktuppgifter

Mödrahälsovård

Barnmorskemottagningen stänger vid årskiftet.

Vid årsskiftet måste Danderyds sjukhus avveckla mottagningen. Stockholms läns landsting, SLL, genomför förändringar inför framtiden inom hela sjukvården. Den nya strukturen innebär att andra aktörer har möjlighet att driva mödrahälsovård. 

Fråga din barnmorska vad förändringen innebär för just dig!

Du kan fortfarande skriva in dig hos oss
Vi erbjuder mödrahälsovård för dig som är gravid oavsett om vill föda barn på Danderyds förlossning eller något annat sjukhus.

Barnmorskemottagningen tillhör kvinnokliniken på Danderyds sjukhus som ligger norr om centrala Stockholm. Här finns tillgång till specialistläkare, förlossning och ultraljudsmottagning. Besöken är kostnadsfria (uteblivet graviditetsbesök debiteras fr.o.m 1 mars 2018 med 200kr, läs mer om patientavgifter här.) 

Vi som arbetar här är barnmorskor och undersköterskor. Vi samarbetar med läkare med särskild utbildning inom gynekologi och obstetrik.

Vi träffar dig regelbundet under hela dina graviditet för att se till att du och barnet mår bra.

Våra vänta barn-sidor
Läs mer om besöken hos barnmorskan, graviditet och att vänta barn.
 


Vi erbjuder även:

Graviditetstest

Du är välkommen att gratis göra graviditetstest hos oss på barnmorskemottagningen några dagar efter utebliven mens. Hit kan du komma utan tidsbeställning. Säkrast är att ta prov från morgonurin, då den innehåller högst halt av graviditetshormonet HCG. Svar på testet får du inom någon minut.

Klamydiaprovtagning

Till oss kan du komma för hjälp med provtagning för klamydia. Provtagningen är enkel och provsvaret kommer inom en vecka. Då du lämnar ett urinprov är det då viktigt att du inte har kissat på minst två timmar. Vid smitta behandlas klamydia med antibiotika.
Läs mer om klamydia (1177 vårdguiden)

Preventivmedelsrådgivning

Vi vägleder bland de preventivmedelsmetoder som finns idag. Preventivmedelsbesöken är kostnadsfria. Vi har både bokningsbara tider samt drop in-mottagningar.
Läs mer om drop in för preventivmedelsrådgivning

Preventivmedelsguiden.se
Det finns många olika preventivmetoder att välja bland. Ta reda på vilka som kan passa dig. 

Gynekologisk cellprovtagning

Kvinnor mellan 23 och 64 år kallas regelbundet för kostnadsfri gynekologisk cellprovtagning. Kan du inte komma på den kallade tiden behöver du inte avboka. Det går också bra att komma för cellprov på våra drop in-tider, måndagar kl. 08.00-9.00 och torsdagar kl. 15.00-16.30.
Läs mer om gynekologisk cellprovtagning

Miniprofylaxkurs
Just nu erbjuder Barnmorskemottagningen på Danderyds sjukhus en miniprofylaxkurs i pilotform som ger er verktygen och en känsla av att vara förberedda tillsammans inför födseln, du går kursen tillsammans med partner eller annat stöd. Erbjuds för föräldrar som är inskrivna hos oss. Lär mer här.

Alla besök hos oss är kostnadsfria.