Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Vänta barn

Du är välkommen till oss under hela din graviditet fram till dess att ditt barn är fött och ni är redo att åka hem. Vi har flera olika specialmottagningar för att kunna möta just dina behov.

På Danderyds sjukhus kan du gå på mödravårdscentral och redan från första början få närhet till den plats där du vill föda ditt barn. Om frågor uppstår under graviditeten, eller om komplikationer tillstöter, kan du få hjälp på våra olika mottagningar.


Vi tar hand om dig under din graviditet

Barnmorskemottagning (MVC)

På Danderyds sjukhus finns möjlighet att gå på mödravård hos oss på barnmorskemottagningen. Vad händer hos barnmorskan?

Specialistmödravård

Om du behöver extra övervakning kan du bli remitterad av din mödravårdsläkare till specialmödravården.

Om du har diabetes

Du som är gravid och har diabetes erbjuds att komma till vår specialistmödravård för gravida diabetiker.

Auroramottagningen – om du är rädd för att föda

Det är vanligt att vara lite rädd för förlossningen. Att föda barn är en stor händelse i livet och något man bara delvis kan förbereda sig för. Om du känner stark oro och rädsla kan du via mödravården få remiss till vår Auroramottagning.

Föräldrautbildningar under graviditeten

Vi erbjuder både gravidträffar och tematräffar i mindre grupper och förlossningsinformation i aula för er som väntar barn. Mer information om dessa får du av din barnmorska på barnmorskemottagningen.

Miniprofylaxkurs
Just nu erbjuder Barnmorskemottagningen på Danderyds sjukhus en miniprofylaxkurs i pilotform som ger er verktygen och en känsla av att vara förberedda tillsammans inför födseln, du går kursen tillsammans med partner eller annat stöd. Lär mer här.

Informationsträffar inför förlossningen

Kom och träffa barnmorskorna från Danderyds förlossning på Kvinnoklinikens informationsträffar. Där berättas om förlossningen, om hur vi jobbar och har ni frågor kan du ställa dem här.

 


Gör dig redo

Förbered dig inför förlossningen

Att förbereda sig inför förlossningen kan vara till hjälp när det väl är dags. Läs mer om hur du och din partner kan förbereda er.

Packa väskan

När det är dags att föda finns det några saker som kan vara bra att ha med sig. Här får du några tips.

Danderydsmodellen

En del föräldrar vill klara sig själva så mycket som möjligt under förlossningen, andra vill ha ett mer uttalat stöd. Hur lång tid en förlossning tar varierar också. På Danderyds sjukhus har vi en modell för dem som är oroliga för en utdragen förlossning och vill ha mer stöd.

Vi valde också att föda på Danderyds förlossning

Läs andra föräldrars berättelse om hur de upplevde sin förlossning på Danderyds sjukhus.