Ny förvaltare för patienthotellet

2018-08-02

Från och med idag den 2 augusti är det företaget AB Jägersbo som driver Hotell Mörby inklusive restaurangen. - Vi är ett litet företag som kännetecknas av ett personligt bemötande och korta beslutsvägar, säger vd Mathias Lindhe.

- Vi vill ge våra gäster ett gott bemötande och bästa service. Medarbetare från Jägersbo (till vänster i bild) och kunder representerade av Danderyds förlossning och BB Stockholm (till höger).

Företaget finns i Skåne och har ca 50 anställda med stor erfarenhet av boende, restaurang och till viss del vård.
- Vi har idéer för hur patienthotellet ska drivas, men jag vill först lyssna, lära och förstå verksamheten, säger Mathias Lindhe.

Tre prioriterade utmaningar
- När det gäller restaurangen vill vi att våra gäster ska uppskatta den närproducerade maten som vi tillagar i eget kök. Menyerna kommer att vara inspirerade av den vackra omgivningen kring Mörbyviken med sin skärgårdskänsla, så fisk kommer sannolikt att finnas med på menyn.
En annan utmaning är att se över vad som kan göras när det gäller ventilationen, i synnerhet om vi får fler somrar som den här. En tredje utmaning är att se över kommunikationen.
- Det är viktigt att vi är tydliga med vårt erbjudande till dem som är välkomna att bo på patienthotellet. Till stor del används rummen till nyblivna föräldrar som kommer direkt från BB. Men på sikt hoppas vi kunna ta emot även andra patientgrupper, kanske färdigbehandlade patienter som väntar på en plats till ett äldreboende eller liknande.

Upphandlingen har tagit ett år
Upphandlingsprocessen har tagit cirka ett år och har drivits av SGS, Sjukhusgemensam Service, på sjukhuset med Thomas Bruno som ansvarig.
- Med en ny leverantör hoppas vi kunna ge våra patienter en höjd standard och service på hotellet. Det har varit ett intressant arbete där vi haft möjlighet att skapa goda förutsättningar för en standardhöjning, säger Thomas Bruno. Det har varit en lång men också en mycket inspirerande process.
Verksamhetsövergången har inte påverkat någon av de inneliggande patienterna. Samtliga medarbetare går över till AB Jägersbo.